Gyerek fotózás

1 éves kor felett a gyermekek fotózása nem egyszerű. Egyre erősebb az akaratuk és egyre kíváncsibbak a világra. Fontos, hogy ne kössük le őket egy papír háttér előtt, hanem legyen mozgásterük, így önfeledten tudnak játszani. Ha felszabadult, jól érzi magát, garantáltan jó képek születnek, hiszen az öröm ott a kis arcukon. 

Fotózási helyszínek: saját stúdió, kültér, bérelhető enteriőr stúdiók

Többféle helyszín közül tudsz választani elképzelésednek megfelelően. 

Budapesten nagyon sokféle enteriőr stúdió található, ahol berendezett szobák, kanapék, ágyak, ablakok és sokféle bútorral feldíszített termek találhatóak. Előnyük, hogy a gyerekek tudnak szaladgálni ide-oda, a stúdióban nem kell egy papírháttér előtt megállniuk és bármerre is rohannak szép lesz a fotón a háttér.  Abban az esetben ha ez a megoldás érdekel, keress meg privátban és átküldöm neked a választható helyek listáját. 

Kültér: szabadban fotózni a legjobb időszak naplementekor van. Így ha ezt a megoldást szeretnéd, számolni kell a gyermek alvásidejével is. Budapesten és környékén sok szép erdő, kilátó és hasonló helyszín van, amelyek közül választani tudunk. A szabadban  a gyerekek szintén oldottabban tudnak szaladgálni. 

Saját stúdióm: többféle vászon és papír háttér és kétféle fapadló közül lehet választani. (Bútorok, ágyak, enteriőr stb. nincs.) 1 éves kor felett csak abban az esetben ajánlom, ha mindenképpen ragaszkodtok hozzá stílusban. Itt nem annyira játszós, hanem inkább beállított fotók tudnak készülni, viszont ezek kivitelezése nehezebb és a gyerekek mentalitásától is függ. 

Mennyi időt vesz igénybe a fotózás?

Ebben a korban a gyerekek már hamarabb fáradnak és korán elveszítik az érdeklődésüket. Így leginkább 1-1,5 max. 2 óra alatt végezni szoktunk. 

Smink és frizura

Nagyon fontosnak tartom a képeken, hogy megfelelő sminked legyen. Egy tökéletes smink már az első perctől olyan önbizalmat ad, amitől igazán szépnek és nőnek érzed magad. Ezt viszont megfelelő szakemberre kell bízni. Ha van olyan sminkes akinél már többször jártál és bízol benne, akkor vele mindenképpen egyeztess. Fontos, hogy tudja hogy fotózásra jössz, mert ilyenkor a szokásosnál eltérően kell elkészíteni, mivel a képeken másképpen mutat minden. Ha nincs, akkor nekem vannak sminkesek akikkel együtt dolgozok. Igazán kitűnő szakemberek, akiknek az a fő profiljuk, hogy fotósoknak dolgoznak, így igazán jó kezekben leszel. 

Milyen korban milyen fotókat érdemes készíteni?

Családi játszós képek. 

Ha 1 éves korhoz közelebb van a kicsi, akkor nálam a stúdióban is lehet még beállított fotókat készíteni, viszont ha már  1,5-2 éves kor körül van, akkor véleményem szerint a játszós, szaladgálós képek a legjobbak. Ilyenkor már nehezebben működnek együtt a gyerekek és egyre akaratosabbak. Saját magunk is feszültek leszünk, ha mindenképpen meg akarjuk őket tartani 2-3 méteres háttér előtt. Az 1-2-3 éves gyerekek esetében engedjük el a beállított fotókat. Inkább élvezzük hogy szaladnak, rohangálnak, rosszalkodnak, legyünk nekik partnerek a játékban és ezáltal mindannyian jól érezzük magunkat a fotózáson. Természetesen megpróbáljuk a “mindenki nézzen a kamerába” fotót, de ne erre sincs garancia hogy sikerül, nagyon gyerekfüggő. Viszont annál több érzelem-teli pillanatot tudunk megörökíteni. Apa az égbe dobálja, vagy anyával csiklandozzák egymást és még sorolhatnám. 

Mivel készüljek a fotózásra?

A fotózás helyszíntől függően érdemes a ruhákat kiválogatnod. Ebben előzetes egyeztetés után segítségedre leszek. Benti enteriőr stúdióban a dekorációtól függ. Kültéren már lazábbak lehetünk, színekben is változatosak, de mégis harmonikus összhangban lévő színek legyenek egymás mellett pl. földszínek, okker, mustár, rozsda, bézs, bordó, barna, de lehet élénkebb színek is, mint pl. a piros, de ezekről külön privátban egyeztessünk majd a fotózás előtt.  

Képek átadása hogyan zajlik?

Az elkészített képekből (80-120 db.) te magad választhatod ki, hogy melyeket retusáljam. Egy oldalra fogom feltenni őket, ahonnan letölteni nem lehet, de be tudod jelölni melyik képeket szeretnéd. Csak tökéletesen utómunkázott portréretussal ellátott fotókat adok át,  nyers képeket nem áll módomban rendelkezésre bocsátani. Digitálisan email-ben fogom nektek elküldeni a már kész retusált fotókat. A retusált képeket a kiválasztástól számítva 2-4 héten belül kapjátok meg.

Alap csomag

  • 90.000 Ft 13 db retusált kép, amelyekből 6-7 db-ot fekete fehér változatban is elkészítek.
  • A csomag tartalmazza a testvér és családi fotókat.
  • Minden képet igényesen retusálva készítek el.
  • Minden további kép 5500 Ft/db áron kérhető.
  • Opcionálisan kérhető professzionális smink + frizura készítése felár ellenében.

Prémium csomag

  • 130.000 Ft 23 db retusált kép, amelyekből 8-10 db-ot fekete fehér változatban is elkészítek.
  • A csomag tartalmazza a testvér és családi fotókat.
  • Minden képet igényesen retusálva készítek el.
  • Minden további kép 5500 Ft/db áron kérhető.
  • Opcionálisan kérhető professzionális smink + frizura készítése felár ellenében.